Όπως είναι γνωστό, η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς.

Όταν τα επίπεδα της στον οργανισμό είναι χαμηλά, επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογική μας διάθεση, τον ύπνο, τις πεπτικές λειτουργίες, τη μνήμη, αλλά και τη σεξουαλική μας ζωή.

Ένα από συνήθη αποτελέσματα της έλλειψής της είναι η κατάθλιψη. Εκτός από φαρμακευτική αγωγή, που μπορείτε να πάρετε ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι, εντελώς φυσικοί, για να αυξήσετε την παραγωγή της. Όπως αυτά τα τρόφιμα:

Βάλε στο πιάτο σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β (σιτάρι, ψάρι και θαλασσινά, πουλερικά και κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά, φασόλια, πορτοκάλια, βασιλικός πολτός, ηλιόσποροι, μπανάνες, κρόκος αυγού, μοσχάρι) σελήνιο (φιστίκια, συκώτι, οστρακοειδή, ψάρι), ψευδάργυρο (κρέας, ψάρι, όστρακα, ξηροί καρποί, φασόλια, δημητριακά ολικής άλεσης) και μαγνήσιο (σοκολάτα, κακάο, αμύγδαλα, φασόλια) που επίσης βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης.


Αύξησε την πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καθώς σύμφωνα με έρευνες η συμπληρωματική χορήγησή τους σε ασθενείς με κατάθλιψη μείωσε σημαντικά τη συχνότητα και την ένταση των επεισοδίων τους.