Συνταγή για burger κοτόπουλο με μαγιονέζα λεμονιού
μπεργκερ
Ζωή

Συνταγή για burger κοτόπουλο με μαγιονέζα λεμονιού

Μία ξεχωριστή επιλογή για κάθε καλοφαγά, μία ένοχη απόλαυση που μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι μας με λίγα βήματα.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε 

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου, μικρά
  • 6 ψωμάκια χωριάτικα
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

  • 8 κουτ. σούπας κορν φλέικς
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για την επάλειψη

  • 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση

  • 200γρ. ρόκα ή 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες


H διαδικασία 


  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεμβράνη και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο μέχρι το αρχικό ύψος τους να μειωθεί στο μισό. Τα κόβετε στη μέση.
  • Χτυπάτε στο γουδί τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε το κοτόπουλο στο μίγμα του αβγού και μετά στα χοντροτριμμένα ψίχουλα των κορν φλέικς. Τοποθετείτε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 20 λεπτά.
  • Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και, όταν αναμιχθεί καλά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό (αν θελήσετε) και λίγο μαύρο πιπέρι.
  • Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφετε τις βάσεις τους με λίγη μαγιονέζα. Βάζετε δύο ροδέλες ντομάτας, τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μοιράζετε τη ρόκα ή τα φύλλα μαρουλιού. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σκεπάζετε με τα «καπάκια». Σερβίρετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα