Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Οι τροφές που βοηθούν να διατηρηθεί λίγο ακόμα το μαύρισμα από τον ήλιο
mavrisma
Ζωή

Οι τροφές που βοηθούν να διατηρηθεί λίγο ακόμα το μαύρισμα από τον ήλιο

Το Καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ

Το Καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, αλλά το μαύρισμα από τον ήλιο μπορεί να διατηρηθεί λίγο ακόμα.
Οι τροφές που μπορουν να σας βοηθήσουν στο διατηρήσετε το τροπικό μαύρισμα είναι:

Καρότα

Περιέχουν 87% νερό, μεγάλες ποσότητες σε β-καροτένιο. Ενυδατώνουν το δέρμα και σας βοηθούν να μαυρίσετε ομοιόμορφα.

Πράσινο τσάι
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο αντιδρούν στα δυσμενή αποτελέσματα της UV ακτινοβολίας στο δέρμα. Σας προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB, λόγω των πολυφαινολών και του αντιοξειδωτικού τους περιεχόμενου.

Ξηροί καρποί
Τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Σκούρα πράσινα λαχανικά
Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα τρια λαχανικά που βοηθούν σημαντικά στην παραγωγή μελανίνης.

Βερίκοκα
Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το καφέ χρώμα που αναζητάτε τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του μαυρίσματος. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο στη μαγειρική σας, απλά να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα, γιατί έχει αρκετές θερμίδες.

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοείτε το γεγονός ότι ο ήλιος γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για το δέρμα και γι αυτό το λόγο οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι πιο βλαβερή ακόμα και από το κάπνισμα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα