Ενας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό είναι το πασπάλισμα με μπαχαρικά. Κάτι το οποίο κάνει όχι μόνο το φαγητό πιο νόστιμο, αλλά έχουν και άπειρες άλλες ιδιότητες, από το να βοηθούν στην απώλεια βάρους, μέχρις ότου να προστατεύουν από διάφορες παθήσεις.  


Κανέλα. Μειώνει το ζάχαρο και την ανταπόκριση της ινσουλίνης στο άμυλο. Προσθέστε την στο πρωινό σας, στα δημητριακά βρώμης ή στο χυμό σας.

Σαφράν. Προσθέτει μια μοναδική γεύση στα αλμυρά πιάτα, ενώ έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Με απλά λόγια κόβει την όρεξη.

Κακάο. Το κακάο καταστέλλει την όρεξη, ενώ ωφελεί και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τζίντζερ. Μειώνει τις φλεγμονές του πεπτικού συστήματος και βοηθά και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Σκόρδο. Το σκόρδο είναι πηγή θείου, το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Εχει επίσης αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Κρεμμύδι. Οπως και το σκόρδο, έτσι και το κρεμμύδι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Κίτρινο πιπέρι. Επιταχύνει το μεταβολισμό

Θυμάρι. Περιέχει την αντιοξειδωτική θυμόλη…

Βασιλικός. Ένα εξαιρετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα βότανο που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και έχει και αντιμικροβιακή δράση.

Ρίγανη. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ λειτουργεί και ως αντιμυκητιακό.

πηγή:tastyday.gr