Με τη φθινοπωρινή ισημερία να συμβαίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου, το φεγγάρι της 2ας Σεπτεμβρίου θα είναι η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, που έχει την ονομασία "Σελήνη του Καλαμποκιού". Θα κάνει την εμφάνιση της την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα Ελλάδας στις 8:10 και θα κορυφωθεί την Τετάρτη 3 του μηνός, όταν η Σελήνη θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από τον ήλιο.

Τυχαίνει επίσης να αποτελεί την ένατη Πανσέληνο του έτους από τις 13 συνολικά και την τελευταία του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το Old Farmer's Almanac, αυτή η πανσέληνος οφείλει την ονομασία της στους αυτόχθονες Αμερικανούς, επειδή σηματοδοτεί την εποχή συγκομιδής του καλαμποκιού. Η Σελήνη του θερισμού, όπως επίσης ονομάζεται. παίρνει το όνομά της από το γεγονός ότι οι αγρότες χρειάζονταν το αργυρό φως για να συλλέξουν τις καλλιέργειές τους.

Επίσης, το Old Farmer's Almanac σημειώνει ότι οι Αυτόχθονες έδιναν ξεχωριστές ονομασίες σε κάθε πανσέληνο για να επισημάνουν την αλλαγή των εποχών. Έτσι, αρκετά από αυτά τα ονόματα προέκυψαν από την αλληλεπίδραση των Αυτοχθόνων με τους αποικιοκράτες. Άλλη κοινή ονομασία για το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου είναι η σελήνη του κριθαριού.Στην Ευρώπη η ονομασία είναι η "Σελήνη των Φρούτων" (Fruit Moon), που σηματοδοτεί και αυτή την ωρίμαση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.