Σε απόσταση λιγότερη των τριών ωρών από την Αθήνα η μυστηριώδης Μάνη φέτος αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τους ενημερωμένους ταξιδιώτες που αναζητούν την συγκίνηση του νέου και τη συνάντηση με την παράδοση.

Οι διακοπές στη Μάνη είναι αφύπνιση των αισθήσεων. Tο δυνατό φως του ήλιου που δεν βρίσκει εμπόδιο καθώς αγγίζει τη γη, η πέτρα που φλερτάρει με τη θάλασσα και το μπλε του ουρανού όσο κατεβαίνουμε προς το Νότο, τα πυργόσπιτα που στέκουν σιωπηλά, άγρυπνοι φρουροί του τόπου, όλα συνθέτουν μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

1_2

Απότομες βουνοκορφές και πανέμορφες παραλίες, καστροπολιτείες, πέτρινα μονοπάτια, μικρά βυζαντινά εκκλησάκια και μοναστήρια, βουκαμβίλιες και γεράνια, φραγκοπερίβολα, ιστορίες για πειρατείες και γδικιωμούς, δόξα και περηφάνια.

Αυτή είναι η Μάνη, μια γωνιά της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που συνδυάζεται αρμονικά με την άγρια ομορφιά της φύσης δημιουργώντας μια τόσο ιδιότυπη και ξεχωριστή εικόνα που εντυπώνεται στη μνήμη σου και σε συντροφεύει στο πέρασμα των χρόνων.

56eu_2

«Τα πάντα στη Μάνη είναι έρωτας» έχει πει χαρακτηριστικά ο Οιτυλιώτης σκηνοθέτης Νίκος Αλευράς και όσο προχωράς στα βάθη της, στη λεγόμενη και Μέσα Μάνη αντιλαμβάνεσαι ακριβώς τι εννοεί, ειδικά όταν φτάνεις στο Οίτυλο, ένα από τα γραφικότερα και πλέον παραδοσιακά χωριά της.

54u


Χτισμένο σαν αετοφωλιά, περίπου στην ίδια θέση με την πόλη της αρχαιότητας, με πλούσια ιστορία κατά το πέρασμα των αιώνων, έδρα των ισχυρότερων οικογενειών επί τουρκοκρατίας, υπήρξε πρωτεύουσα της περιοχής μέχρι τα χρόνια του Όθωνα. Ατενίζοντας από ψηλά το Μεσσηνιακό κόλπο, το Οίτυλο συνδυάζει εκπληκτικά τον ημιορεινό χαρακτήρα με τη θαλάσσια αύρα. Αυτό το μυστικό χωριό της Μάνης, είναι ιδανικό για στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Πού θα μείνετε
Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa

Στο «Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa», το destination hotel που προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, όπου οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την αυθεντικότητα και αφυπνίζουν το όνειρο.

457w_2

Τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεκουράζουν το βλέμμα και την ψυχή, συνθέτοντας ένα ξενοδοχείο όπου θα θέλαμε να περάσουμε όλο το καλοκαίρι μας.

Ενταγμένο απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιτή πολυτέλεια, σε προσκαλεί να ανακαλύψεις την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης. Με 23 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες υψηλής αισθητικής, υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή.

56e8_2

Η εντυπωσιακή infinity pool, με τη μοναδική θέα στον μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας, που απογειώνει τις αισθήσεις όλες τις ώρες της ημέρας.

Το Ηιόνη Σπα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον αναζωογόνησης για τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου, με εξειδικευμένες θεραπείες του spa, υδροθεραπεία, σάουνα και άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Πετρίτης Guesthouse

45ywri


To πέτρινο αρχοντικό- πρεσβευτής της επιβλητικής μανιάτικης ατμόσφαιρας, δημιουργήθηκε με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Χτίστηκε αποκλειστικά από φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο & κεραμίδια παλιά για τη στέγη, για να δημιουργήσει τη θαλπωρή ενός σπιτιού, η οποία συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια ενός παλιού αρχοντικού και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

45yw

Στο παλιό κτίσμα του 19ου αιώνα και στο νέο παραδοσιακό μανιάτικο πύργο, 5 μοναδικές σουίτες και 2 υψηλής αισθητικής ευρύχωρα δωμάτια περιμένουν τον επισκέπτη. Κύριος πρωταγωνιστής το ξύλο και η πέτρα, προσδίδουν ατμόσφαιρα παλιών παραμυθιών.

Που θα φάτε

457wu

Αnerousa Restaurant: Στο εστιατόριο Ανερούσα εντός του ξενοδοχείου Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa με απρόσκοπτη θέα στον μαγευτικό κόλπο του Οίτυλου. Εδώ, το μενού στηρίζεται στην εποχικότητα των υλικών και τα πιάτα αντιπροσωπεύουν στην γαστρονομική παράδοση της Μάνης στην μοντέρνα εκδοχή της.

Extra tip: Δοκιμάστε τη μανιάτικη καρμπονάρα με σύγκλινο.

Μην ξεχάσετε…

  • Να επισκεφτείτε τις πιο κοντινές από τις 1000 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες καθώς και κάποια από τα 8 κάστρα της περιοχής.
  • Από το Οίτυλο, μπορείτε εύκολα να φτάσετε (μετά από μια πεζοπορική διαδρομή) στο Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιοδυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με το χαρακτηριστικό μεγάλο φάρο. Περίπου στο σημείο έναρξης του μονοπατιού, βρίσκεται και η λεγόμενη Σπηλιά του Άδη, απ’ όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, κατέβαινες για τον κάτω κόσμο.
  • Κάντε μια στάση στο Λιμένι με τα τυρκουάζ νερά και το μουσείο Μέσα Μανής στο αρχοντικό των Μαυρομιχαλαίων.
  • Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Port aux cailles), ενός γραφικού οικισμού που πήρε το όνομα του από τα αποδημητικά ορτύκια που ξεκουράζονταν εκεί στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα.
Πως θα φτάσετε

Οδικώς μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως, και στο ύψος της Τριπόλεως θα στρίψετε για Σπάρτη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 ώρες.