Όταν οι άνθρωποι βάζουν την εφευρετικότητα και την ομοψυχία τους να λειτουργήσει, τότε βρίσκουν τρόπους να έρθουν πιο κοντά, να γεφυρώσουν αποστάσεις και να κάνουν το ανέφικτο… εφικτό, ακόμη και στην εποχή του κορωνοϊού!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του χωριού των Καλυθιών, όπου ήδη κάνει τον γύρω του διαδικτύου ένα βίντεο με αποσπάσματα από τους Χαιρετισμούς στην ενορία, όπου οι ιερείς τελούν μόνοι τους την ακολουθία στην εκκλησία και οικογένειες πιστών έχουν βγει στα μπαλκόνια και μπροστά από τα σπίτια τους κάνοντας πραγματικότητα το σύνθημα «κάθε σπίτι ένας μικρός ναός»!

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο «αν και από τα σπίτια μας αυτή την φορά, τίποτα δεν σταματάει την ελπίδα! Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας και ερχόμαστε κοντά κι ας ...κρατάμε τις αποστάσεις. Ελπίζουμε η Κοινότητα να μας βάλει στα ηχεία την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας και ας δώσουμε ραντεβού την Μεγάλη Παρασκευή να ψάλουμε όλοι μαζί από τα σπίτια μας τα εγκώμια!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο επιμελήθηκαν οι Καλλιόπη Μαγκλή (που έκανε και το μοντάζ), Γεώργιος Παγωνάκης, Πέτρος Αναπλιώτης, Λάζαρος Ιωαννίδης και Γεώργιος Απέργης, ενώ υλικό απέστειλαν στους δημιουργούς και αρκετοί από τους πολίτες των Καλυθιών!

Πηγή