Η 22χρονη Σοφία κατάφερε να γίνει μοντέλο και να εισχωρήσει σε ένα επάγγελμα με ασφυκτικά όρια. Το κορίτσι απέδειξε στην παγκόσμια μόδα ότι η ομορφιά δεν ενδιαφέρεται για το γονιδιώμα και έκανε το ντεμπούτο της στα ντεφιλέ της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Με ανάρτηση της στο Instagram, εκφράζει τον ενθουσιασμό για την συμμετοχή της σε ένα από τα μεγαλύτερα σόου της παγκόσμιας μόδας και εμψυχώνει τους followers της να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Η ίδια μάλιστα συνεχίζει λέγοντας ότι θα πάει σε όλο τον κόσμο χωρίς κανέναν φόβο.

Το νεαρό μοντέλο είναι η απόδειξη ότι η ομορφιά δεν κάνει διακρίσεις.
Το φύλο, η φυλή, τα χαρακτηριστικά και τα χρωμοσώματα δεν έχουν και τόση σημασία. Η ίδια μάλιστα, είχε δηλώσει από την ηλικία των 5 χρονών ότι θέλει να γίνει μοντέλο και ότι ονειρευόταν μια μέρα να φτάσει στην Νέα Υόρκη.
View this post on Instagram

¡Estoy tan feliz! A minutos de cumplir mi sueño. #Nyc #nyfw #alavett #dream #newyork #fashion #downsyndrome

A post shared by Sofía Jirau • (@sofiajirau) on


Εκτός από την πορεία της ως μοντέλο, η Σοφία έχει δημιουργήσει ήδη το δικό της fashion brand το ‘’Alavett’’, χτίζοντας από τόσο νεαρή ηλικία την επιχειρηματική της καριέρα.

Μέσα από την διαδικτυακή μπουτίκ της περνάει κοινωνικά και εμψυχωτικά μηνύματα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την δουλειά της ως «φωνή χαράς σε ολόκληρο τον κόσμο».