Το παλιό Παρίσι ξαναζεί ο Σηκουάνας στη γέφυρα Alexandre III, το ρεστοράν και κέντρο διασκέδασης «Rosa Bonheur sur Seine». Φτιαγμένο από ατσάλι και γυαλί, συνδιαλέγεται με ιστορικά τοπόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ, το Grand Palais και την Place de la Concorde.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Seine Design αντιμετώπισε τις όψεις του κτίσματος ως φόρο τιμής στην παρισινή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Δουλεύοντας με ατσάλι και γυαλί, κατασκεύασαν έναν ενιαίο, διαφανή όγκο, γενναιόδωρο σε φως και θέα.

bar


Με διαστάσεις 40 μέτρα μήκος και 14 μέτρα πλάτος, το οβάλ αρχιτεκτόνημα χωρίζεται σε δύο χώρους: το κύριο επίπεδο και τη βεράντα στην στέγη. Η πρόσβαση στο κύριο επίπεδο γίνεται μέσω τριών μικρών γεφυρών που συνδέουν τη «Rosa» με την όχθη του Σηκουάνα. Το φως, μέσω των υαλοπινάκων στον μεταλλικό σκελετό, δίνει μια δυναμική διαφάνεια στην κατασκευή.

εστιατορ


Η εμπειρία είναι ευθεία αναφορά στις παλιές guinguettes, τα ιστορικά και πολύ δημοφιλή μέρη για ποτό που μετατρέπονταν σε χώρους για χορό, στο Παρίσι, τα προάστιά του αλλά και σ' όλη τη Γαλλία.