Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος η πανελλαδική γραμμή 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που έως σήμερα έχει εξυπηρετήσει 65.728 ανθρώπους. Οι επιστημονικοί συνεργάτες του φορέα βρίσκονται καθημερινώς δίπλα σε γονείς, παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναζητούν πρόσθετες συμβουλές για τη διαχείριση μαθητών τους με ιδιαιτερότητες ή οικογενειακά θέματα. Στη διάρκεια της χθεσινής εορταστικής εκδήλωσης,

Πέρα από τις τηλεφωνικές συνεδρίες η Γραμμή 115 25 (σς λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ) παρέχει και άλλες υπηρεσίες όπως δια ζώσης συνεδρίες στο συμβουλευτικό κέντρο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ένωσης στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο Γουδή (Αγίου Θωμά 14) , αλλά και ομάδες γονέων και ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται σε σχολεία αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (π.χ. Ψαρά, Έβρος κ.α). Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται και μέσω skype για ωφελούμενους εκτός Αττικής.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι κανείς δεν γεννήθηκε γονέας, αλλά αντίθετα ο ρόλος του γονέα «καλλιεργείται» κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Το να μεγαλώνεις νέους ανθρώπους δεν είναι εύκολο και σίγουρα οι απρόβλεπτες στιγμές είναι πολλές. Γι’ αυτό δεν είναι κακό κανείς να απευθύνεται στους ειδικούς για θέματα που τον απασχολούν.

Σημειώνεται ότι , η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της αλλά «ταυτόχρονα ο στόχος της και το μέλημα της είναι η υψηλή ποιότητα αυτών». Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί η διάρκεια των κλήσεων όπου οι ειδικοί έχουν χρόνο να διερευνήσουν την κάθε κλήση ή και καταγγελία με χρονικό όριο τα 50 λεπτά.