Γιαούρτι με μισό φλιτζάνι δημητριακά

Ένας συνδυασμός που μπορεί να σας κρατήσει άνετα με ενέργεια και να έχετε αντοχή να κάνετε αρκετή ώρα προπόνηση. Το ασβέστιο βοηθά στα κόκκαλα και το γιαούρτι (να έχει 2% λιπαρά) χορταίνει και δίνει την απαραίτητη ενέργεια προσθέτοντας και λίγα δημητριακά ολικής άλεσης. Γνωρίζουμε πως γενικά ο υδατάνθρακας, δίνει ενέργεια στον οργανισμό μας αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή στη ποσότητα, διότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ανεπιθύμητο λίπος.


Μία μπάρα δημητριακών

Όποια μπάρα δημητριακών σας αρέσει, μπορείτε να την απολαμβάνετε άνετα πριν την προπόνησή σας! Όπως είπαμε και προηγουμένως, οι υδατάνθρακες είναι οι ιδανικοί πριν την γυμναστική. Μας προσθέτουν ενέργεια και δεν κουραζόμαστε εύκολα. Επίσης, είναι και ένα αρκετά καλό σνακ γιατί δεν πρέπει να τρώμε πολύ φαγητό πριν την άσκηση για να μην κουράζουμε την καρδιά. Προτιμήστε μπάρες με ξηρούς καρπούς!

Ψωμί με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

Δύσκολος τροφικός συνδυασμός καθώς δεν αρέσει σε πολλούς! Το ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο είναι από τις πιο ανεπιθύμητες τροφές καθώς ναι μεν είναι αρκετά υγιεινές αλλά πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι τόσο γευστικές. Όμως, προσοχή με αυτά τα προϊόντα! Παχαίνουν πάρα πολύ εύκολα! Αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να το φάει ο καθένας, ό,τι ώρα θέλει γιατί σας κρατάει χορτάτους και με ενέργεια, εννοείται. Προσθέστε μια φέτα ψωμί με ένα κουταλάκι της σούπας ταχίνι ή φυστικοβούτυρο (οποιαδήποτε γεύση). Αν τυχόν βάλετε παραπάνω, υπάρχει και εδώ η πιθανότητα να είναι μια βόμβα θερμίδων και να δημιουργηθεί λίπος.

Ένα μήλο

Ένα μήλο την ημέρα… Τα φρούτα πέρα από υγιεινά είναι και βοηθητικά για μια τέλεια προπόνηση. Πρέπει, σίγουρα μέσα στη διατροφή μας, να εντάξουμε έστω και ένα φρούτο. Τα φυσικά του σάκχαρα είναι ικανά να μας βοηθήσουν να φάμε κάτι λίγο για να αντέξουμε σε όποια προπόνηση και αν κάνουμε. Δοκιμάστε το! Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε και την μπανάνα η οποία έχει λίγους υδατάνθρακες. Συνήθως το συγκεκριμένο φρούτο το προτιμούν μετά την προπόνηση καθώς τους προσθέτει την ενέργεια που εξάντλησαν.

Τοστ

Ένα αρκετά χορταστικό σνακ, δεν μπορείτε να το αρνηθείτε! Το καλό, το αφήνουμε πάντα για το τέλος. Απλό, συνηθισμένο και αρκετά νόστιμο. Όμως και εδώ θέλει την κατάλληλη προσοχή του. Βάζουμε δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μια φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και μια φέτα γαλοπούλα. Δεν χρειάζονται και πολλά πριν την γυμναστική σας. Συνδυάζει τα πάντα! Υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Αυτές ήταν οι πέντε πιο σημαντικές τροφές για πριν την προπόνηση! Με ό,τι και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να κουραστείτε στη γυμναστική-προπόνησή σας!