Τα Παραπολιτικά 90,1 Ταξιδέυουν
Τα Παραπολιτικά 90,1 Ταξιδέυουν Βαγγέλης Κιούσης
Aυτό είναι το superfood του 2020 σύμφωνα με διατροφολόγους
superfoods-for-brain-health
Ζωή

Aυτό είναι το superfood του 2020 σύμφωνα με διατροφολόγους

Δείτε ποια τροφή θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σας στα ύψη

Δεν περιέχει γλουτένη, κάτι που το κάνει ιδανικό για ακόμα περισσότερες ομάδες ανθρώπων, που αποφεύγουν το αλεύρι, το ψωμί κι ό,τι άλλο την περιέχει. Είναι πλουσιότερο σε φυτικές ίνες από το στάρι, καθώς και άλλα πολύτιμα στοιχεία, τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια. Επιπλέον, είναι ιδανικό συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σας, όπως το κρέας ή το ψάρι και μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε γεύμα -casual ή επίσημο. Εύκολο στην προετοιμασία του, αρκεί να το βράσετε. Μάλιστα, αλεσμένο είναι επίσης εξαιρετικό, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό αλεύρι, για να φτιάξετε ψωμί και πολλά ακόμα.

Το φαγόπυρο είναι χαμηλό σε λιπαρά, ενώ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για την καλή υγεία των οστών και για να διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σας.
Πόριτζ φαγόπυρου
Υλικά:

1/5 κούπα φαγόπυρου, όχι αλεσμένου
2 γάλα βρώμης (ή άλλο, κατά προτίμηση φυτικό)
2 μπανάνες
Κάρδαμο σε σκόνη ή κανέλα
Προτεινόμενα toppings της αρεσκείας σας: νιφάδες μαύρης σοκολάτα, σιρόπι σφανδάμου, αμύγδαλα

Παρασκευή:

Μουλιάστε το φαγόπυρο για 4 ώρες, αν θέλετε να είναι πιο εύπεπτο και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.
Σουρώστε το και βάλτε σε ένα blender με το γάλα. Αλέστε το μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το μείγμα για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Σερβίρετε σε μπολ, προσθέτοντας τις μπανάνες και τα υπόλοιπα

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα