Μπεχράκης στο One: Ο αμίαντος είναι εχθρός της υγείας (βίντεο)
amiantos
Ζωή

Μπεχράκης στο One: Ο αμίαντος είναι εχθρός της υγείας (βίντεο)

Οι επιδράσεις του αμίαντου είναι ιδιαίτερα βλαπτικές για την ανθρώπινη υγεία και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες καρκινογένεσης. Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μεγάλες ποσότητες ινών αμιάντου εξακολουθούν να υπάρχουν σε υλικά που δεν έχουν καθαριστεί ή αιωρούνται ελεύθερες στον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Για τη σοβαρότητα και επικινδυνότητας του φαινομένου αυτού, μίλησε στην εκπομπή One Direct o Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος και Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη το χαρακτηριστικό του αμιάντου είναι ότι δεν έχει όριο ασφάλειας, το ελάχιστο μπορεί να κάνει τη ζημιά όταν κάποιος εκτεθεί σε αυτό, επομένως θα έπρεπε να έχει αποτελέσει προτεραιότητα η απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου που έχουν εντοπιστεί στο Μάτι.

Χωρίς προφύλαξη, η επαφή με το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η σχετική διαδικασία όσον αφορά την απομάκρυνση ή κάλυψή του. Τώρα, τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εισπνοή ινών αμιάντου στην ανθρώπινη υγεία μπορεί να είναι από μια διαρκή φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος έως εμφάνιση καρκίνου, επιδράσεις που θα φανούν έπειτα από 20 χρόνια, σύμφωνα με τον γιατρό.

Ο κ. Μπεχράκης μίλησε και για το αντιγριπικό εμβόλιο και αποσαφήνισε τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί αυτό να χορηγηθεί. Επομένως, κάθε άτομο ηλικίας από έξι μηνών και πάνω μπορεί εύκολα και χωρίς κινδύνους να κάνει το εμβόλιο με προτεραιότητα φυσικά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και στους ηλικιωμένους.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα