Ζούμε στην εποχή των smartphone συσκευών, με το κινητό ειδικότερα να εξελίσσεται σε όλο και «εξυπνότερη» συσκευή, επιτελώντας όλο και πιο σύνθετες λειτουργίες, βοηθώντας μας να αντεπεξέλθουμε στην γρήγορη καθημερινότητά μας.

Το κινητό αποτελεί πια προέκταση του χεριού μας και το χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε έως και να οργανώσουμε παρουσιάσεις.

Η προτίμηση των καταναλωτών όταν το κινητό μετατρέπεται σε «πολυμηχανή» στα iPhone είναι γνωστή εδώ και καιρό. Στις πολλές λειτουργίες που επιτελούν, προστίθενται ακόμα τρεις, που ακόμα και οι πιο «ψαγμένοι» δεν γνώριζαν.

Μάθημα στην Siri
Μπορείτε πράγματι να διορθώσετε την Siri, στην περίπτωση όπου προφέρει λανθασμένα το όνομά σας. Την επόμενη φορά που θα το κάνει ζητήστε της διαφορετικές εκδοχές, με τις οποίες προφέρεται διαφορετικά το όνομά σας.

Επιλέξτε μία από αυτές και εκείνη θα αποθηκευτεί στην μνήμη της. Δεν θα κάνει ποτέ ξανά λάθος.

Φωτογραφία με τα… ακουστικά

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να τραβήξετε μία σέλφι την στιγμή που ολόκληρη η παρέα είναι σε «απαρτία» αλλά τα χέρια σας δεν φτάνουν τόσο μακρυά για να πατήσουν το κουμπί ενώ παράλληλα να χωρούν όλοι στην φωτογραφία;

Η λύση στο πρόβλημα είναι εξαιρετικά απλή αλλά και καλά κρυμμένη. Συνδέστε τα ακουστικά στο κινητό σας, βάλτε την κάμερα να «τραβά» κανονικά και πατώντας στα ακουστικά το κουμπί που ανεβάζει την ένταση του ήχου, «τραβήξτε» την τέλεια σέλφι.

Φόρτιση «σφαίρα»

Έχετε μόνο λίγα λεπτά για να φορτίσετε το κινητό σας μέχρι να φύγετε από το σπίτι;

Βάλτε το στην λειτουργία πτήσεις και αφήστε να φορτίσει. Το κινητό σας μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να φορτίσει πολύ πιο γρήγορα καθώς δεν σπαταλά μπαταρία αναζητώντας για wi-fi ή ειδοποιώντας σας για κάθε ενημέρωση.