Το φόρεμα της κακιάς μάγισσας που υποδύθηκε η Αντζελίνα Τζολί στο φιλμ "Maleficent" και η κίτρινη βραδινή τουαλέτα της Πεντάμορφης (Έμα Γουάτσον) στη live-action διασκευή της animation ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» είναι μεταξύ των 70 κοστουμιών που θα παρουσιαστούν σε έκθεση των Αρχείων της Γουόλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney Archives) τον Αύγουστο στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Η έκθεση "Heroes and Villains: The Art of the Disney Costume" (Ήρωες και Κακοί: Η Τέχνη των Κοστουμιών της Disney) θα καλύψει έναν χώρο 1.114 τ.μ. στη φετινή D23 Expo που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Άναχαϊμ και θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά δημιουργίες που φορέθηκαν από χαρακτήρες ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων του αμερικανικού κολοσσού ψυχαγωγίας.

«Θέλαμε να επικεντρωθούμε στη διαδικασία του σχεδιασμού των κοστουμιών μας και να δώσουμε στους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν μερικά από αυτά τα εκπληκτικά κομμάτια και πόσο όμορφα είναι κατασκευασμένα» δήλωσε η διευθύντρια Αρχείων της Walt Disney, Μπέκι Κλάιν σε πρόσφατη συνέντευξή στους Times.

Η έκθεση επιδιώκει όχι μόνο να αναδείξει την τέχνη των κοστουμιών, αλλά και να δείξει στους επισκέπτες πώς το σχέδιο κοστουμιών είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της αφήγησης.