Κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασης του νέου VW T-Cross, στην Εύβοια, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου compact SUV.

Ειδικότερα, το T-Cross προσφέρει υψηλά επίπεδα χρηστικότητας και συνδεσιμότητας με τον έξω κόσμο σε συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα εξατομίκευσης. Διαθέτει, τέσσερις θύρες USB και θέση ασύρματης φόρτισης για smartphones. Η προβολή και ο χειρισμός εφαρμογών smartphone του App Connect δίνει την δυνατότητα για εύκολη πλοήγηση μέσω των Google Maps.

Παράλληλα, με μόνο προαπαιτούμενο ένα smartphone και την εφαρμογή Volkswagen Connect που είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store ή το Google Play, ο οδηγός έχει επικοινωνία με το αυτοκίνητό του. Μπορεί να πληροφορείται για στοιχεία όπως την κατάσταση του οχήματος, τις διαδρομές που έχει κάνει, τη μέση κατανάλωση, το διαθέσιμο καύσιμο, την τελευταία θέση που πάρκαρε το αυτοκίνητο με αυτήν να εμφανίζεται σε χάρτη στο smartphone, ακόμα και για χρήσιμα στατιστικά στοιχεία από τη χρήση του αυτοκίνητο.

Το T-Cross, μπορεί να είναι σε απευθείας σύνδεση με το προτιμητέο σημείο service του οδηγού, ώστε για οποιοδήποτε θέμα του αυτοκινήτου ή τακτική συντήρηση, ο οδηγός να δέχεται τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπο service για να προγραμματίσει το ραντεβού του.