Καθυστερήσεις στη διαδικασία μεταβίβασης της Opel στον γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών PSA προκαλούν οι απαιτήσεις των υπαλλήλων στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας.

H συμφωνία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει ακόμα μετουσιωθεί καθώς 7.700 υπάλληλοι D της Opel διεκδικούν τη διατήρηση της θέσης του και τη συνέχεια ενός τμήματος που αναλαμβάνει την έρευνα και την εξέλιξη νέων προϊόντων.

Αφορμή για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γάλλους και τους Γερμανούς αποτέλεσε η επιλογή των πρώτων μιας πλατφόρμας που προέρχεται από το PSA Group για την κατασκευή της επόμενης γενιάς του ιδιαίτερα δημοφιλούς Opel Corsa.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι της Opel θεωρούν πως το νέο Corsa θα πρέπει να εξελιχθεί από το τμήμα R&D που διατηρούν στο Russelheim και απαριθμεί 7.700 υπαλλήλους.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Opel/Vauxhall σε μία νέα εταιρεία που θα ονομάζεται Opel Automobile GmbH μέχρι το τέλος Μαΐου, ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της γερμανικής φίρμας κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί το προσεχές χρονικό διάστημα, μεταθέτοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.