Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS) απέκτησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια τα περιουσιακά στοιχεία της Saab με την προοπτική να τα αξιοποιήσει.

Πλέον αυτή η στιγμή δείχνει να ήρθε έστω και αν η κατά κάποιο τρόπο αναβίωση της σουηδικής φίρμας θα συντελεστεί μέσω Κίνας και χωρίς την ονομασία της, καθώς η NEVS σε συνεργασία με την Tianjin Binhai σκοπεύουν να λανσάρουν στην τοπική αγορά δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα sedan και ένα crossover με τις ονομασίες 9-3 και 9-3Χ.



Παρά τη γνώριμη ονομασία των δύο μοντέλων αλλά και την εξίσου οικεία αισθητική η οποία αν και με αναβαθμίσεις δεν παύει να παραπέμπει στην Saab, τα δύο μοντέλα δεν θα φέρουν τα διακριτικά Saab καθώς η NEVS δεν διαθέτει τα αντίστοιχα δικαιώματα, με αποτέλεσμα το γνωστό έμβλημα της σουηδικής φίρμας να αντικαθίσταται στις επιφάνειές τους με αυτό της NEVS. 

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές τους, επί του παρόντος η NEVS έχει αποκαλύψει μόνο ότι θα προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 300 χλμ. καθώς και ότι θα διαθέτουν τεχνολογία που θα επιτρέπει αναβαθμίσεις μέσω διαδικτύου αλά Tesla καθώς και τη δυνατότητα επίβλεψης της μπαταρίας μέσω smartphone.

Επίσης δεδομένου ότι αμφότερα τα μοντέλα θα διατεθούν στην Κίνα, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά, έχει τονιστεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι θα εξοπλίζονται με φίλτρο αέρα το οποίο θα είναι σε θέση να κατακρατά έως και το 99% των τοξινών.