Μπορεί ως ρεκόρ να παραπέμπει εντόνως στη δεκαετία του ’80 και να αγγίζει τα όρια του αστείου, ωστόσο η οποιαδήποτε τέτοια διάθεση χάνεται αυτομάτως όταν ακούσει κανείς τον αριθμό των χιλιομέτρων που έκανε ο ιάπωνας επαγγελματίας αναβάτης, Masaru Abe σε έναν τροχό, μιας και πρόκειται για 499 χλμ.

Το ρεκόρ καταγράφηκε στην πίστα του Kawaguchi στο Τόκυο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη καλύτερη επίδοση η οποία ήταν 330 χλμ. σημειώθηκε πριν από 25 χρόνια χωρίς να μπορέσει κανείς να την καταρρίψει όλο αυτό το διάστημα.

Ο Masaru Abe χρειάστηκε 13 ώρες στη σέλα ενός Yamaha Jog προκειμένου να το επιτύχει ενώ, για τις ανάγκες του εγχειρήματος, το scooter διέθετε ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ανεφοδιασμού το οποίο επέτρεπε στον αναβάτη να μη διακόψει τη διαδρομή του στον έναν τροχό.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο αρχικός στόχος του M. Abe ήταν να διανύσει 600 χλμ. στον ένα τροχό, ωστόσο όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος δεν κατάφερε να αντέξει πέραν των 13 ωρών.

«Δεν έχω ξανανιώσει τόσο πόνο. Από ένα σημείο και μετά δεν ένιωθα κανένα από τα δυο μου χέρια. Η όραση μου είχε επίσης αρχίσει να θολώνει, είχα αφυδατωθεί πλήρως και ένιωθα σαν μην αντιλαμβάνομαι πλήρως τον κόσμο γύρω μου. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ίδιος για την εμπειρία του.