Η Mitsubishi επιβεβαίωσε σήμερα το όνομα του νέου της SUV που θα παρουσιαστεί στην κοσμοπολίτικη Γενεύη δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα δύο ακόμα teaser φωτογραφίες του. Το όνομα Eclipse, ασφαλώς και δεν είναι νέο για τους Ιάπωνες, μιας και η εταιρεία διέθετε στις ανά τον κόσμο αγορές το σπορ μοντέλο Eclipse από το 1989 έως και το 2012. Η εξωτερική σιλουέτα του νέου «anti-Qashqai» μοντέλου της Mitsubishi θα ενσωματώνει πολλές από τις πινελιές που υιοθετήθηκαν στο πρωτότυπο XR-PHEV II για πρώτη φορά το 2013 και εν συνεχεία το 2015. Έτσι, το αμάξωμά του θα είναι αρκετά «εκφραστικό» παραπέμποντας, κυρίως με τη διαμόρφωση του πίσω μέρους, σε μοντέλο της κουπέ κατηγορίας.

Χαρακτηριστικά, μη κατονομαζόμενες πηγές, φέρεται να δήλωσαν για το νέο Eclipse Cross: «Το ντιζάιν θα έρθει όλο και περισσότερο στο προσκήνιο για τα μοντέλα της Mitsubishi. Βέβαια, θα χρειαστεί χρόνος για να ενσωματωθούν οι αλλαγές στα αυτοκίνητα της εταιρείας. Το σίγουρο είναι πως η Mitsubishi θα ακολουθήσει ένα σχεδιαστικό μονοπάτι που θα ξεχωρίζει για την κομψότητά του».

Με βάση της έως τώρα εκτιμήσεις, το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά σε σχέση με το Outlander αλλά και ένα «κλικ» πιο πάνω από το ASX.

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο XR-PHEV II, το οποίο διέθετε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, η έκδοση παραγωγή του νέου crossover της Mitsubishi θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό του έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με τους πετρελαιοκινητήρες που σήμερα κινούν το ASX. Η κίνηση θα μεταδίδεται είτε στους εμπρός είτε και στου τέσσερις τροχούς με την αρωγή χειροκίνητου, αυτόματου ή CVT κιβωτίου._Χ.Α.

 

Πηγή: 4troxoi.gr