Σε έξαρση οι αναπνευστικές λοιμώξεις αλλά και τα κρούσματα κορονοϊού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ντόρα Ψαλτοπούλου.

Η κα Ψαλτοπούλου συνέστησε προσοχή ιδιαίτερα στους άνω των 60 και σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ν. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχουμε μια αύξηση όλων των αναπνευστικών λοιμώξεων σε μεγάλο βαθμό και του κορονοϊού επομένως χρειάζεται μια παραπάνω προσοχή. Παραπάνω προσοχή χρειάζεται σίγουρα για τα άτομα 60 ετών και άνω και τα άτομα με προβλήματα υγείας γιατί αυτά αν κολλήσουν έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν βαριά και να μπουν στο νοσοκομείο και σίγουρα και τα παιδιά και οι εγκυμονούσες πρέπει να έχουν μια παραπάνω προσοχή.

Ν. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: Χρειάζεται ο εμβολιασμός, χρειάζεται και ο εμβολιασμός της γρίπης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και μετά αν τύχει και έχουμε συμπτώματα από εκεί και πέρα χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, να διαπιστώσουμε δηλαδή αν έχουμε κορονοϊό ή κάποια άλλη ίωση και πιθανόν να πρέπει να πάμε και στο γιατρό μας που θα βοηθήσει να πάρουμε την κατάλληλη αγωγή.

Ν. ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν ένα παιδί έχει πυρετό, κακουχία, δερματικό εξάνθημα είναι πολύ σημαντικό να πάμε στον παιδίατρο μας που μαζί με το στεπ τεστ θα κάνουν και την κλινική εξέταση που είναι απαραίτητη.