Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με ανακοίνωση του προειδοποιεί για επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής, που κυκλοφορεί στο εμπόριο, κυρίως μέσω διαδικτύου και περιέχει την επικίνδυνη ουσία σιβουτραμίνη, ουσία που έχει αποσυρθεί από την αγορά της Ε.Ε

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ - κατόπιν ενημέρωσης των Μεξικανικών Αρχών- προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPOVON caps. Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αρμόδια Αρχή του Μεξικού τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκαν από διεθνή εργαστήρια έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη, που έχει αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ασφαλείας από το 2010.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.