Με αφορμή την προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν ορισμένες πλευρές, προκειμένου να απαξιώσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει ήδη λάβει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναφέρει τα εξής σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών παρουσιάζει εμφανή θετικά αποτελέσματα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων έχει επιλυθεί. Παρουσιάζει όμως σταδιακή βελτίωση όσον αφορά την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά .

Πλέον οι ασθενείς έχουν σταδιακή βελτίωση της προσβασιμότητας στο φάρμακο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζουν τη θεραπευτική τους αγωγή, που δυστυχώς στο παρελθόν διακοπτόταν, με δυσμενή αποτελέσματα για την εξέλιξη της υγείας τους.

Πολίτες και φαρμακοποιοί βρίσκουν φάρμακα τα οποία πριν ήταν εξαφανισμένα από την ελληνική αγορά καθ' όσον οι εταιρείες πλέον διαθέτουν τα φάρμακά τους χωρίς τον φόβο ότι θα βρεθούν σε ξένες αγορές, όπως γινόταν μέσω των παράλληλων εξαγωγών.

Η ψηφιακή εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων, που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε λίγες ημέρες, θα αποτυπώσει την εικόνα της διακίνησης φαρμάκου, προσφέροντας χρήσιμα στοιχεία στον ΕΟΦ και την Πολιτεία.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, για να επανεκκινήσουν την αλόγιστη επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε βάρος της Υγείας των πολιτών, σπιλώνοντας φορείς, θεσμούς και πρόσωπα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Μοναδικό μέλημα των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν επιτέλους να βρίσκουν όλα τα φάρμακά τους όταν τα χρειάζονται. Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν».