Ιδιαιτέρως θερμής υποδοχής έτυχε την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με πολλούς γνώριμους από παλιά δημάρχους να τον ρωτούν με ειλικρινές ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες, σχετικά με τις επικείμενες νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες προετοιμάζει εδώ και μήνες ο ίδιος, τόσο για την Ψυχική Υγεία και την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας όσο και για τον νέο, ενιαίο φορέα – “ομπρέλα” για τις εξαρτήσεις και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος εξήγησε τους λόγους, οι οποίοι οδηγούν την κυβέρνηση στην προώθηση της εν λόγω επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας, στους δύο αυτούς τομείς, και ανέλυσε τα αποτελέσματα τα οποία αναμένεται να επιφέρει αυτή η μεγάλη παρέμβαση στο πεδίο. Ο ίδιος τόνισε επίσης την αναγκαιότητα για συμπόρευση και συνέργεια με τους Δήμους.

Ο υφυπουργός Υγείας μίλησε ιδιαίτερα για την καίρια συμβολή της πρόληψης και των επαγγελματιών της, αλλά και για την αναγκαία αναδιαμόρφωση του χώρου, με την πρόληψη να εντάσσεται επίσης στον νέο, ενιαίο φορέα πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Μάλιστα, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης η διοίκηση της ΚΕΔΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “για πρώτη φορά υπουργός ενημερώνει την ΚΕΔΕ αναλυτικά για επερχόμενη νομοθετική δράση και τους εντάσσει στην προδιαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου. Αυτό αναδεικνύει το πόσο υπεύθυνα και σοβαρά εκλαμβάνει η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Υγείας την γνώμη της ΚΕΔΕ στα συγκεκριμένα θέματα”.

Τέλος, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε την δέσμευσή του για τη συνέχιση της συνέργειας και της συνεργασίας του με τους Δήμους, με προγραμματικές συμφωνίες, όπου και για όποιο θέμα χρειάζεται.