Ένα παράξενο αίτημα έχει καταθέσει ο γιατρός ουρολόγος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Λέρου, καθώς ζητά να προμηθευτούν... πατίνια για να μετακινείται το προσωπικό!

«Δεν είναι ανάρτηση από τρολ του διαδικτύου» επισημαίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, που καταγγέλλει ότι «τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου απέχουν 400 μέτρα από το κύριο κτίριο του νοσοκομείου» κι εκτιμά ότι «προφανώς το ανωτέρω αίτημα έχει σκωπτικό χαρακτήρα, όμως αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».


Τι αναφέρει το παράξενο αίτημα

Σύμφωνα με το έγγραφο του γιατρού, το οποίο κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, το «πρωτότυπο και απίθανο αίτημα» προς τη διοίκηση αποδεικνύει, όπως λένε σκωπτικά οι εργαζόμενοι, ότι η ζωή τους «έχει γίνει πατίνι».

«Ειρωνικό ή πραγματικό το αίτημα, οδηγεί τις διεκδικήσεις μας σε άλλο επίπεδο. Κρίμα που δεν ξέρουμε να οδηγούμε όλοι ηλεκτρικά πατίνια. Ήταν μια λύση με τόσες ελλείψεις προσωπικού που έχουμε στα νοσοκομεία. Δεν είναι εύκολο να καλύπτουν τις αποστάσεις στα μεγάλα νοσοκομεία οι τόσοι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που διαθέτουμε, με τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.