Σε πλήρη αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της συμπρωτεύουσας αναμένεται να οδηγήσει, σε λίγα μόλις χρόνια από σήμερα, η ανέγερση του νέου πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου θα αρχίσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αλλά και η ανέγερση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου της πόλης, το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Καρατάσιου.

Την ίδια στιγμή, νέα διάσταση αναμένεται να δώσει και η αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης «Άγιος Παύλος», το οποίο εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκων, στην περιοχή που απλώνεται από την Ανατολική Θεσσαλονίκη έως τη Χαλκιδική.

Άλλη μια κομβική αλλαγή θα φέρει η λήξη της σύμβασης με τους AHEPANS στις 29 Μαΐου του 2026, καθώς ήδη υπάρχουν σχέδια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος για τη μεταφορά του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Μεταρρυθμίσεις

Στις μεταρρυθμίσεις και τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και στον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η ΝΔ Θεσσαλονίκης και η ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο της οδού Χηλής στην Καλαμαριά.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε κάποιες μεγάλες σοβαρές μεταρρυθμίσεις, είμαστε εδώ για να χτίσουμε το μέλλον. Και η πολιτική μας στρατηγική έχει πρωταρχική σημασία για το μέλλον που θέλουμε για τους Έλληνες και την Ελλάδα… Θα βελτιώσουμε ό,τι δεν λειτουργεί όπως πρέπει, γιατί υπάρχουν πολλά κομμάτια που χρειάζονται βελτίωση και θα διορθώσουμε ό,τι λειτουργεί ελαττωματικά, γιατί υπάρχουν ελλείψεις.

Η πολιτική για την υγεία είναι σύνθετη και αναπτύσσεται σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα, από την πρόληψη έως τη μάχη με τις ανίατες ασθένειες, απ’ τα ασθενοφόρα στον δρόμο έως τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, από τα αστικά κέντρα έως τις δυσπρόσιτες απομακρυσμένες περιοχές, από την ψυχική υγεία έως τις ασύμμετρες απειλές, όπως η COVID, όπου προέχει τώρα το φθινόπωρο, ενόψει του χειμώνα για τους ευάλωτους, ο εμβολιασμός. Έχουμε πολλά να κάνουμε και θα τα κάνουμε.

Ανακοινώσαμε μια ριζική μεταρρύθμιση του ΕΚΑΒ. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Θέλουμε να έχουμε κοντά μας τον κόσμο της υγείας, πάρα πολλοί υγειονομικοί με προσέγγισαν και μου είπαν ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που θέλουν να κουβεντιάσουμε. Είμαστε ανοιχτοί, είμαστε στο πλευρό τους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή