Με «καθαρό» πολιτικό λόγο και με τον σαφή προσδιορισμό των νέων προτεραιοτήτων για την κυβερνητική πολιτική Υγείας παρέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης, 27 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, το νέο χαρτοφυλάκιό του ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τη υπηρεσιακή υπουργό Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «έδωσε» με το «καλησπέρα» την είδηση, σύμφωνα με την οποία ο ρόλος του νέου υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, θα είναι λίαν αναβαθμισμένος, καθώς αναλαμβάνει την πολιτική αρμοδιότητα για την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σκληρά, με αφοσίωση, έσκυβα πάντα το κεφάλι και δούλευα για να ανταποκριθώ στις ανάγκες των πολιτών και αυτό θα κάνω και τώρα», υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανέφερε, επίσης με νόημα, ότι «δύναμή μου είναι οι άνθρωποι, οι συνεργάτες μου και οι άνθρωποι της δουλειάς, οι άνθρωποι του καθήκοντος. Μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουμε, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους, αλλά θα έχουμε πολύ ψηλά τον πήχη. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέθεσε ονομαστικά το σύνολο των προτεραιοτήτων για τη νέα κυβερνητική πολιτική Υγείας και τόνισε ότι «κρίσιμες πλευρές του δημόσιου συστήματος Υγείας έμειναν στην άκρη, εξαιτίας των αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού», ενώ δεσμεύθηκε για ένα «νέο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο θα παρέχει πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και θα εξασφαλίζει την ισότητα της πρόσβασής τους στο κοινωνικό κράτος, ανεξαρτήτως επιπέδου εισοδήματος».

«Μετά την εξαιρετικά ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία λάβαμε, ήρθε τώρα η ώρα για να ανταποκριθούμε στις λαϊκές ανάγκες, καθώς υπάρχουν κρίσιμα ανεπίλυτα προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες και, ιδιαιτέρως τους πλέον ευάλωτους από αυτούς, οι οποίοι είναι επίσης εκείνοι οι οποίοι διατηρούν τις πιο πολλές αναμονές από το κοινωνικό κράτος», σχολίασε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αφιέρωσε ένα εγκώμιο για την προσφορά και το έργο της γιατρού, Αναστασίας Κοτανίδου, η οποία, μάλιστα, στη δική της ομιλία, αποκάλυψε ότι «είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διάφορα προβλήματα, κατά τη διάρκεια του μήνα που πέρασε, αλλά τα διεκπεραιώσαμε όλα, κυρίως με την άοκνη βοήθεια του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του κ. Νίκου Παπαευσταθίου».

Σημειώνεται, τέλος, ότι από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας απουσίασε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία αναλαμβάνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για χρόνια νοσήματα στον γενικό πληθυσμό. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη απουσίασε, καθώς διαγνώστηκε την Τρίτη με νόσο Covid-19, ενώ με εγκωμιαστικά λόγια παρουσίασε επίσης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και το νέο υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τα θέματα της Ψυχικής Υγείας.