Μεγάλη επιτυχία φαίνεται ότι έχει σημειώσει ο τέως υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον τομέα του δραστικού περιορισμού του φαινομένου των ράντζων στους διαδρόμους των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και τα οποία δείχνουν κατακόρυφη μείωση των ράντζων.

Έτσι, αποδεικνύεται επίσης, με τον πλέον σαφή και έμπρακτο τρόπο, ότι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία αποδίδει καρπούς και, μάλιστα, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για τους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν», ένα από τα πλέον πολύπαθα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, το οποίο υπέφερε διαχρονικά από τριψήφιο αριθμό ανεπτυγμένων ράντζων στους διαδρόμους του. Το «Αττικόν», λοιπόν, επέτυχε μείωση κατά… 97% στα ανεπτυγμένα ράντζα, ενώ κατάφερε ακόμα και να μηδενίσει δύο φορές τα ράντζα του, εντός του περασμένου εξαμήνου.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή του το parapolitika.gr, η 10η Ιανουαρίου 2023 καταγράφηκε για το «Αττικόν» ως η ημέρα με 117 ανεπτυγμένα ράντζα, μια από τις χειρότερες ημέρες του περασμένου εξαμήνου για το ίδρυμα. Ακολούθησαν, μάλιστα, τρεις γενικές εφημερίες, κατά τις οποίες το νοσοκομείο ανέπτυξε τριψήφιους αριθμούς ράντζων.

Όμως, μετά από την εφαρμογή του σχεδίου του Θάνου Πλεύρη για την δραστική μείωση των ράντζων, η πτώση τους άρχισε να καθίσταται λίαν αισθητή, με αποκορύφωμα τη 19η Φεβρουαρίου 2023, ημέρα κατά την οποίαν καταγράφηκαν 19 ανεπτυγμένα ράντζα στο νοσοκομείο, ενώ στις 4 Μαρτίου 2023 αναπτύχθηκαν μόλις... 3 ράντζα.

Επίσης, στις 12 και τις 16 Απριλίου 2023 το «Αττικόν» κατόρθωσε να μηδενίσει τα ανεπτυγμένα ράντζα του, ενώ με 12 ράντζα στις 6 Μαΐου και 17 στις 3 Ιουνίου 2023 συμπληρώνεται ο αριθμός των χαμηλότερων τιμών για την ανάπτυξη ράντζων στο «Αττικόν».

Μάλιστα, κατά τις γενικές εφημερίες του περασμένου εξαμήνου υπήρξαν και ανοδικές σχετικές τάσεις για το «Αττικόν», χωρίς ωστόσο αυτές οι τάσεις να αγγίξουν, έστω από απόσταση, τα σχετικά δραματικά νούμερα των προηγούμενων ετών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το «Αττικόν» συνεργάζεται πλέον με ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, αλλά και με άλλες δημόσιες δομές, στις οποίες διακομίζονται ασθενείς, κατά τις ημέρες της γενικής εφημερίας του ιδρύματος.