Σκληρή κριτική στην υποψήφια βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, για τις προ ημερών δηλώσεις της, οι οποίες αφορούσαν τους ιδιώτες παιδιάτρους, εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της τρίτης ημέρας της διεξαγωγής του 61ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις δηλώσεις της Αθηνάς Λινού και έκανε λόγο για μία «ψηφοθηρική και όχι επαγγελματική επιστημονική προσέγγιση» εκ μέρους της.

«Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που ελέχθη από την κα Λινού, και δε βρίσκουμε το λόγο να πει κάτι τέτοιο. Δεν είναι καν κλινικός γιατρός, δεν έχει δει άρρωστο ποτέ, δεν έχει κάνει ποτέ ένα εμβόλιο σε παιδί και δεν ξέρει τι γίνεται. Οι παιδίατροι είναι ένας οικογενειακός γιατρός για κάθε οικογένεια και αυτό που παραδέχονται και αναγνωρίζουν όλοι, είναι πως το πρώτιστο μέλημά μας είναι να θεραπεύσουμε το παιδί και όχι να πάρουμε χρήματα από τις επισκέψεις. Λυπάμαι για την κα Λινού και τις δηλώσεις της, δεν το περίμενα με τίποτε, όμως είναι προφανώς ψηφοθηρικοί οι λόγοι για τους οποίους έκανε αυτή τη δήλωση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, είχε ισχυριστεί  τα εξής:

«Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Η Αθηνά Λινού, μετά τις πολύ έντονες αντιδράσεις, τις οποίες προκάλεσαν οι ως άνω δηλώσεις της, προχώρησε τελικά σε μία διορθωτική δήλωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία ζήτησε συγγνώμη από όσους έθιξε με την ως άνω τοποθέτησή της.