«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του “Χαμόγελου του Παιδιού”, γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω».

Τα καλύτερα, τα πιο εγκωμιαστικά λόγια αφιερώνει ο πατέρας του 6χρονου παιδιού από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία σε ιδιωτική κλινική της συμπρωτεύουσας, καθώς ο αξονικός τομογράφος του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ήταν χαλασμένος.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) Βορείου Ελλάδας και η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα και εφημέρευε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά της ώρας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε τον 6χρονο στο «Ιπποκράτειο», όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του ιδρύματος έπεσαν επάνω στον μικρό και ανέταξαν την κατάσταση της υγείας του, αλλά ο μικρός έπρεπε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, καθώς είχε αιμορραγία από το αυτί του. Ορθώς, το ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» διακόμισε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν τότε αρμοδίως ότι ο αξονικός τομογράφος του «Άγιος Παύλος» δεν διέθετε ιατρικό πρωτόκολλο για τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας σε ανήλικο παιδί.

Η λύση δόθηκε αμέσως και ο 6χρονος διεκομίσθη και υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, με τα έξοδα να καλύπτονται από το «Ιπποκράτειο». Όμως, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, τέτοια περιστατικά λαμβάνουν σκοπίμως διαστάσεις, τις οποίες δεν έχουν σε καμία περίπτωση...