Στην Ισημερινή Γουινέα «χτύπησε» ο ιός Μάρμπουργκ, μια μόλυνση που θεωρείται ιδιαιτέρως επικίνδυνη, το ίδιο με τον Εμπόλα, και είναι εξίσου θανατηφόρα. Ως το απόγευμα της Δευτέρας τα θύματα ήταν εννιά, ενώ το βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που είχε επιβεβαιώσει πως ο ιός είχε ανιχνευθεί, ανακοίνωσε πως πρόκειται για επιδημία, που είναι η αιτία των θανάτων. 

Μία επαρχία της χώρας τέθηκε σε σε καραντίνα προκειμένου να περιοριστεί η επιδημία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας.



Εκτός από την Κίε-Ντεμ, σε καραντίνα τέθηκε και η γειτονική περιφέρεια του Μονγκόμο.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ερευνούσε ύποπτα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού. Προς το παρόν μόνο τρεις άνθρωποι που εμφανίζουν «ελαφρά συμπτώματα» παραμένουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας Κίε-Ντεμ, στα σύνορα με το Γκαμπόν και το Καμερούν, είπε ο υπουργός Μιτόλα Όντο Αγιεκάμπα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ιός του Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες. Από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά των ασθενών, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα.