Εν μέσω σφοδρότατων αντιδράσεων από το σύνολο των ιατρικών συλλόγων αλλά και της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την υγεία που δίνει την δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και ιδιωτικά παρέχοντας τις υπηρεσίες τους μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Την ώρα που οι βουλευτές συζητούσαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έξω από τη Βουλή οι υγειονομικοί ζητούσαν την απόσυρσή του.

«Μια νέα κοινοβουλευτική, προοδευτική πλειοψηφία σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα καταργήσει και πάλι όπως συνέβη 30 χρόνια πριν την απόπειρα ενός Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει και να καταργήσει το ΕΣΥ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που πηγαίνει την Υγεία για τις επόμενες δεκαετίες και κάποιοι από εσάς ζείτε ακόμη στο 1983 που δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών».

Το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα και να παρέχουν υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωσε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Το χειρουργείο πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε. Πάρτε πίσω τώρα και χωρίς πολλά-πολλά το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρατε», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται αύριο.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega