Τη σημασία και την αξία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ιδιαιτέρως για τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ανήκουν στις προσδιορισμένες επιστημονικά ομάδες υψηλού κινδύνου, υπενθυμίζει, με γραπτή δήλωσή του, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνει τα εξής:

«Επιθυμώ να επανέλθω στην ισχυρή σύσταση του εμβολιασμού έναντι της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής γρίπης, τις έγκυες γυναίκες, τα άτομα που διαβιούν με άτομα αυξημένου κινδύνου και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το εμβόλιο επί ενδείξεων μπορεί να συγχορηγηθεί με άλλα αδρανοποιημένα εμβόλια όπως τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 ή του πνευμονιοκόκκου.
Η γρίπη είναι μια ασθένεια με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της νόσου. Καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης απαιτείται κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με τους ιούς που κυκλοφορούν. Στο βόρειο ημισφαίριο, η εποχική κυκλοφορία της γρίπης παρατηρείται από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο, επομένως τώρα είναι η βέλτιστη περίοδος για τη λήψη αντιγριπικού εμβολίου. λήψη αντιγριπικού εμβολίου».