Σχεδόν βέβαιο ήταν ότι τα νοσοκομεία θα επανέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Ο «Ευαγγελισμός» ήδη προχώρησε σε ό,τι αφορά τους συνοδούς ασθενών και τους επισκέπτες, αφού αυτή ήταν η εισήγηση από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα.

Αυτό, εξάλλου, αναμένεται να αποτελέσει καθεστηκυία τάξη για όλα τα νοσοκομεία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η είσοδος θα γίνεται για τους συνοδούς ασθενών με αρνητικό μοριακό έλεγχο, ενώ πρέπει να έχουν μαζί τους ειδικό έγγραφο, υπογεγραμμένο από το διευθυντή της κλινικής που ο νοσηλευόμενος που συνοδεύουν βρίσκεται, ότι είναι όντως συνοδοί.

Οι ευπαθείς ομάδες, παρ’ ότι η γενική αίσθηση είναι πως η Covid-19 αποτελεί πια το μέρος της πραγματικότητας, αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους, οπότε η καθημερινή ανεμελιά δεν γίνεται να στοιχειοθετεί μόνιμη επωδό στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, οι κλινικές επηρεάζονται, αφού το άπλωμα του ιού λόγω αμέλειας μπορεί να φέρει το προσωπική τους σε δυσάρεστη θέση, ειδικά όταν πρόκειται για δεκάδες κρούσματα. Από τις κλίνες που ανακατανέμονται έως τις επεμβάσεις που αναβάλλονται, η εύρυθμη λειτουργία επηρεάζεται.