Σε ποσοστό άνω του 60% επικρατούν ήδη στη χώρα μας οι υπερμεταδοτικές υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5, σύμφωνα με την τυχαίως ελεγχόμενη δειγματοληψία, την οποία διενεργεί καθημερινά και ανακοινώνει εβδομαδιαίως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μάλιστα, μεταξύ των ως άνω δύο υπερμεταδοτικών υπομεταλλάξεων εκείνη η οποία φαίνεται ότι τείνει να επικρατήσει σε υψηλότερο ποσοστό στη χώρα μας είναι η Όμικρον 5, δηλαδή η πλέον μεταδοτική υπομετάλλαξη του νέου κοροναϊού, την οποία έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής ο πλανήτης και η χώρα μας.

Έτσι, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα σχετικά στοιχεία, την σχεδόν πλήρη επικράτηση των ως άνω δύο υπερμεταδοτικών υπομεταλλάξεων στη χώρα μας αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο, Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο πρόεδρος και ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και Δημήτρης Παρασκευής, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, την οποία έχει προγραμματίσει για τις 10:30 π.μ. ο ΕΟΔΥ, στα κεντρικά γραφεία του, στο Μαρούσι.