«Συναγερμό» στην παγκόσμια κοινότητα έχει σημάνει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία κάθε μέρα που περνά πολλαπλασιάζει με ταχύτατους ρυθμούς τα κρούσματά της.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μετάλλαξη Όμικρον έχει τη δυνατότητα να διπλασιάζει τον αριθμό των κρουσμάτων ανά δυο με τρεις ημέρες, ενώ στη μετάδοση συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι. Η διαπίστωση αυτή δικαιολογεί τα νέα γραφήματα και τις καμπύλες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που φέρουν το στέλεχος Όμικρον.

Σε ανάρτησή του, ο Τέο Σάντερσον, ερευνητής στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, δείχνει την καμπύλη που φανερώνει την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον στο Λονδίνο. Όπως σχολιάζει, πλέον, το 83% των κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι Όμικρον. «Τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα» σημειώνει. Η τρομακτική καμπύλη:


Η ίδια τάση παρατηρείται και σε άλλες περιοχές όπως ο Καναδάς και το Εσουατίνι:

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να απασχολεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, καθώς η Όμικρον αρχικά φαίνεται να κινείται με βραδείς ρυθμούς και ξαφνικά… εκρήγνυται, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: