Στο 90% έχει φτάσει η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, με περίπου 40 ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα ίδια ιδρύματα, αφού έχουν διακομισθεί σχεδόν από όλες, από τις έξι ΥΠΕ της χώρας μας, πλην της ΥΠΕ Κρήτης, δηλαδή. Ακόμη και από την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έχουν διακομισθεί ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 σε κλίνες ΜΕΘ COVID – 19 της 1ης ΥΠΕ Αττικής...

Την ίδια στιγμή, στο… 98,9% βρίσκεται πλέον πανελλαδικά η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας μας τα νοσοκομεία του ΕΣΥ εμφανίζουν πληρότητα της τάξης ακόμη και του 100% στις κλίνες ΜΕΘ COVID – 19.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και, πάντως, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, έξι νέες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα, στο νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας «Ευαγγελισμός».