“Καθαρή” μείωση της διασποράς της επιδημίας του νέου κοροναϊού σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, ενώ διενεργήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σχεδόν 11.000 περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε όλη τη χώρα, σε σχέση με εκείνα τα οποία είχαν διενεργηθεί την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε σήμερα περίπου 950 λιγότερα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Με άλλα λόγια, διενεργήθηκαν σήμερα 360.685 τεστ, έναντι των 349.820 για την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, και ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 6.196 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, έναντι των 7.108 νέων κρουσμάτων για την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Έτσι, οι τιμές των σχετικών δεικτών είναι σχεδόν ανάλογοι των τιμών των ιδίων δεικτών για τις 8 Νοεμβρίου, ημέρα από την οποία ξεκίνησε η σταθεροποίηση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, για να έχουμε σήμερα το πρώτο “σήμα” για την αποκλιμάκωση του αριθμού των ημερησίων νέων κρουσμάτων, τα οποία καταγράφει ο ΕΟΔΥ. Ίδωμεν...

Βέβαια, είναι το τελευταίο εικοσιτετράωρο πολύ ψηλά οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, καθώς έφρασαν τις… 507, αλλά, για το ίδιο εικοσιτετράωρο, έφτασαν επίσης πολύ ψηλά και τα εξιτήρια ιαθέντων ασθενών. Τα εξιτήρια, λοιπόν, έφτασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα 479.

Εκείνος ο δείκτης ο οποίος θα μας ανησυχεί ιδιαιτέρως για τουλάχιστον 2,5 εβδομάδες ακόμη με πολύ υψηλές τιμές είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19, οι οποίοι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν σήμερα τους… 690, δηλαδή, παρά το γεγονός ότι 16 ασθενείς εξήλθαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο των ΜΕΘ του ΕΣΥ και άλλοι 75 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή COVID – 19 εμφανίζεται σύημερα αυξημένος, και μάλιστα κατά… 26 ασθενείς.