Τρία ακόμη κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα – plus του νέου κοροναϊού κατέγραψε την Πέμπτη η επιδημιολογική επιτήρηση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα – plus του νέου κοροναϊού στη χώρα μας να φτάνουν πλέον τα 9, τρία εκ των οποίων έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πάντως, η μετάλλαξη Δέλτα – plus δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως, προς το παρόν, τους ειδικούς επιστήμονες στη χώρα μας και διεθνώς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, δηλώνει συγκεκριμένα στο parapolitika.gr τα εξής:

«Η μετάλλαξη Δέλτα plus δεν φαίνεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, σε σύγκριση με εκείνην της μετάλλαξης Δέλτα. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι η μετάλλαξη Δέλτα – plus διαθέτει μία αυξημένη κατά περίπου 10% μεταδοτικότητα, σε σχέση με εκείνην της μετάλλαξης Δέλτα, μία μεταδοτικότητα η οποία είναι “οριακά αυξημένη”, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα».