Ο ΠΟΥ δημοσίευσε ένα βίντεο με το οποίο παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν ακόμα κι αν έχουν νοσήσει από κοροναϊό.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση του εμβολιασμού οι επιστήμονες του ΠΟΥ τονίζουν πως όλοι οι πολίτες πρέπει να κάνουν όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο στη χώρα τους, ακόμη και αν έχουν ήδη αναρρώσει από Covid-19.

«Είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν συντομότερα και να μην περιμένετε. Τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 παρέχουν υψηλό βαθμό προστασίας έναντι σοβαρής ασθένειας και θανάτου από τον ιό».

Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει πως είναι πολύ σημαντικό να χορηγηθεί εμβόλιο σε όσους έχουν νοσήσει και αυτό γιατί -όπως τονίζεται- δεν γνωρίζουμε ακόμη το πόσο διαρκεί η «φυσική ανοσία» έναντι του ιού

.

Όπως τονίζει «δείτε το εμβόλιο ως μία ενίσχυση της ανοσίας σας, προκειμένου να είστε προστατευμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Την ίδια στιγμή το ECDC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα και καλεί όλες τις χώρες να επισπεύσουν τις διαδικασίες προκειμένου να γίνουν και οι δύο δόσεις των εμβολιασμών σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποίησε την Τετάρτη ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου το στέλεχος Δέλτα θα έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και θα αντιστοιχεί στο 90% των κρουσμάτων Covid-19.