O ΕΜΑ και η ειδική επιτροπή εμβολίων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα συμπεράσματά τους για την καταλληλότητα του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδοιά 12 - 15 ετών.

Το εμβόλιο θα χρησιμοποιείται στη νέα ηλικιακή ομάδα με τον ίδιο τρόπο που ισχύει για τα άτομα άνω των 16 ετών, διευκρινίζει ο EMA.

Το εμβόλιο, με την εμπορική ονομασία Comirnaty, απαιτεί δύο δόσεις που χορηγούνται με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων. Ο εμβολιασμός των εφήβων θεωρείται σημαντική για την επιστροφή των μαθητών λυκείου στα σχολεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, κανένα άλλο εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί για άτομα κάτω των 16 ετών.

Kυριακίδου: Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας

Τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών καλωσόρισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας «ότι πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους».

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην ανάρτησή της:


«Καλωσορίζω τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου BioNTech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους. Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας».