Από την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου φαίνεται ότι η μείωση των ημερησίων νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας είναι γεγονός, αν και η εν λόγω μείωση δεν φαίνεται ακόμη να είναι θεαματική. Άλλωστε, η σχετική εμπειρία για τη χώρα μας λέει ότι η αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου είναι αργή έως πολύ αργή και ποτέ θεαματική.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitiika.gr, μάλιστα, οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ήδη ότι ο εβδομαδιαίος δείκτης θετικότητας παρουσιάζει πτωτική τάση και διαμορφώνεται πλέον κάτω από το 6%, ίσως και κάτω από το 5,5%, με αποτέλεσμα να πλησιάζει όλο και περισσότερο το συμβατικό όριο ασφαλείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δηλαδή το 4%.
Συγκεκριμένα, ο κρίσιμος δείκτης θετικότητας για την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου έφτασε στο 5,73%, έναντι του 6,57% για την προηγούμενη Τρίτη 30 Μαρτίου, και έτσι ξεκίνησε η μείωση του εβδομαδιαίου δείκτη θετικότητας για την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Έτσι, ο δείκτης θετικότητας για την περασμένη Τετάρτη 7 Απριλίου έφτασε στο 6,24%, έναντι του 6,49% για την προηγούμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου, ο ίδιος δείκτης, ο δείκτης θετικότητας δηλαδή, έφτασε την περασμένη Πέμπτη 8 Απριλίου στο 5,52%, έναντι του 6,53% για την προηγούμενη Πέμπτη 1 Απριλίου, ενώ ο δείκτης θετικότητας για την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου έφτασε στο 4,79%, έναντι του 5,41% για την προηγούμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δείκτης θετικότητας για την Κυριακή 11 Απριλίου διαμορφώνεται αισθητά μειωμένος στο 5,95%, έναντι του 8,39% για την περασμένη Κυριακή 4 Απριλίου...