Σε ολόκληρη τη Βρετανία, πάνω από  4,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει πλέον την πρώτη δόση εμβολίου, με 205.235 από αυτούς το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό εμβολίων σε πολίτες την ημέρα από οπουδήποτε στη Ευρώπη, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.


Την πρώτη δόση έχουν λάβει πλέον πάνω από τους μισούς, και σε πολλές περιοχές, η συντριπτική πλειοψηφία από τους τρόφιμους οίκων φροντίδας, αλλά φυσικά και τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών. 


Παρά ταύτα, η πληρότητα στα νοσοκομεία παραμένει η μεγαλύτερη από ποτέ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 37.475 ασθενείς στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή και ένα άτομο να εισάγεται κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ο υπ.Υγείας προέτρεψε τους πολίτες να μην το «χαλάσουν τώρα» και να ακολουθούν τους κανόνες πιστά, για να δουν το «φως στο τούνελ».


Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 37.535 θετικά κρούσματα και 599 θάνατοι.


Ενώ ο αριθμός των καθημερινών θανάτων είναι αυξημένος στο σύνολο από τους 529 την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα, οι λοιμώξεις μειώθηκαν περίπου στο ένα πέμπτο. σε σύγκριση με τα 46.169 κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη Δευτέρα.