Ήρθε η ώρα τα αισιόδοξα στοιχεία, τα οποία έχουν διαπιστώσει από ημέρες τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, να καταγράφονται με σαφήνεια επίσης στο καθημερινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).


Έτσι, τη σταθεροποίηση, αλλά και τις τάσεις μείωσης των ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας επιβεβαιώνει το σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο καταγράφει 2.018 νέα κρούσματα, με τη διενέργεια 21.211 διαγνωστικών μοριακών τεστ και με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες κάτω από το 10%, συγκεκριμένα στο 9,51%.


Με τον ως άνω δείκτη θετικότητας, μάλιστα, εάν ο ΕΟΔΥ είχε διενεργήσει 30.000 διαγνωστικά μοριακά τεστ δεν θα είχε «πιάσει», ακόμη και τότε, τα 3.000 νέα κρούσματα του SARS – COV 2.


Όμως, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 συνεχίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, να αυξάνονται και έχουν ήδη φτάσει τους 608, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλοι 99 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, και το σύνολο των θανάτων στη χώρα μας έφτασε ήδη τους 2.001.


Αύξηση, βεβαίως, εμφάνισαν χθες και οι ασθενείς οι οποίοι έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, αφού αυτοί έφτασαν ήδη τους 524.