Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο τρίτο κύμα κοροναϊού χτυπά κορυφαίο στέλεχος του ΠΟΥ, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες σε κυβερνήσεις ότι έχασαν χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.


Τα στοιχεία για την πανδημικά δείχνουν και την σφοδρότητα με την οποία εξελίσσεται και μεταδίδεται ο κοροναϊός παγκοσμίως.Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαΐου, είχαμε 939.593 μολύνσεις, ενώ 382.773 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του Covid-19.


Τα νούμερα εκτοξεύονται κατά το δεύτερο κύμα, καθώς από την αρχή του καλοκαιρού έως σήμερα έχουμε 58.197.787 ανθρώπους που νόσησαν από κοροναϊό ενώ 1.003.352 έχασαν τη ζωή τους.Τα μέτρα κατά του κοροναϊού μπορεί να αποδώσουν και να δούμε μείωση στα κρούσματα, όμως οι ειδικοί περιμένουν και νέο τρίτο κύμα της πανδημίας.


Το τρίτο κύμα του κοροναϊού αναμένεται μετά τις γιορτές και σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επίσης σφοδρό. Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η πανδημία θα εκλεχθεί, αφού εμβολιαστεί τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού, κατά που αναμένεται να συμβεί σε 6 μήνες από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.


Δείτε το σχετικό βίντεο