«Εν καιρώ πανδημίας δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, o καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε ότι «εφόσον βγει το εμβόλιο αυτός θα είναι ο τελευταίος χειμώνας με την πανδημία».

Την ίδια στιγμή συνέστησε να τηρούνται οι αποστάσεις και όλοι να φορούν μάσκα.

Παράλληλα σημείωσε πως «εφόσον ο αριθμός κρουσμάτων υποχωρεί είναι πιθανό να κάνουμε πολύ προσεχτικά Χριστούγεννα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άλκη Βατόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Μονότονα λέμε ότι εν καιρώ πανδημίας δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός. Είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε είναι εκκλησία, είτε είναι διαδήλωση, είτε είναι μαγαζιά, είτε είναι αστυνομικοί μαζεμένοι είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε είναι ο οποιοσδήποτε δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα τελειώσει η πανδημία, ο καθηγητής μικροβιολογίας απάντησε: «Εφόσον βγει το εμβόλιο και εμβολιαστούμε υποθέτω ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χειμώνας που θα έχουμε αυτό το πρόβλημα. Αν δεν βγει το εμβόλιο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, θα πρέπει αργά και βασανιστικά να αποκτήσει ανοσία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με συνεχείς λοιμώξεις και τα λοιπα. Συνεπώς η διαδικασία της μάσκας και των αποστάσεων θα είναι μαζί μας, η οποία θα είναι μαζί μας έτσι κι αλλιώς για τον επόμενο χειμώνα γιατί η πλήρης ανοσοποίηση του πληθυσμού δεν προβλέπετε πριν περάσουν αρκετοί μήνες».

Ερωτηθείς για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ανέφερε: «Εγώ πιστεύω ότι εφόσον τα νούμερα πέφτουνε, που έχουν αρχίσει και πέφτουνε, είναι πολύ πιθανό προσεκτικά να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα αλλά όχι με ρεβεγιόν πολλά, όχι στριμωξίδι, πολύ προσεκτικά. Υπομονή και επιμονή στην τήρηση των μέτρων και πάρα πολύ προσοχή».