Σε σχέση με το τι ισχύει με τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει μία σύγχτση μεταξύ των πολιτών τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα εκείνων που κατοικούν στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας.Μάλιστα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες που επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ που ισχύει για τη μη χρήση μάσκας σε επιβάτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν γνώριζαν για το τι συνέβαινε.

Ποιος είναι ο κανόνας για το αυτοκίνητο

Έτσι λοιπόν, η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού. Δηλαδή, μη χρήσης μάσκας επιτρέπεται μόνο όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα). Στην περίπτωση τώρα που ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου, τότε δεν απαιτείται η χρήση μάσκας.


Επίσης, υπενθυμίζεται πως  στις «πορτοκαλί» περιοχές επιτρέπεται οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι 4 μαζί με τον οδηγό, ενώ στις «κόκκινες» 3. Φυσικά, δεν υπάρχει περιορισμός εάν οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους.