Ο εφιάλτης της πανδημίας με το δεύτερο, ακόμη πιο επιθετικό, κύμα του κοροναϊού να είναι ήδη εδώ και τη χώρα μας βρίσκεται  ένα «κλικ» πριν κοκκινίσει ο υγειονομικός χάρτης ασφαλείας. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, παρά τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνεται, ενώ ήδη συζητάει η ειδική επιτροπή των επιστημόνων και νέα περιοριστικά μέτρα.

Η ανησυχία εντείνεται και για την Αθήνα, όπου καθημερινά ο ΕΟΔΥ διαπιστώνει σε πολλές περιοχές, κυρίως στο κέντρο που αποτελεί υγειονομική βόμβα, δεκάδες κρούσματα και μάλιστα μεταξύ πολιτών νεαρής ηλικίας. Αυτό το δεδομένο δεν αφορά μόνο στο γεγονός ότι νέοι είναι λιγότερο απείθαρχοι, αλλά κυρίως στο ότι πολλοί αλλοδαποί που αναγκάζονται να ζουν με πολλά άτομα στο ίδιο διαμέρισμα μεταδίδουν ο ένας στον άλλο τον ιό, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν κανονικά καθώς οι περισσότεροι ή είναι ασυμπτωματικοί ή με μικρής έντασης συμπτώματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς η αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας δείχνει και την μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας ο ΕΟΔΥ εντόπισε 21 κρούσματα μέσα από τον έλεγχο που κάνει με δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν 496 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν εικοσιένα (21) θετικά κρούσματα κοροναϊού, επτά (7) αφορούν σε Έλληνες και εννέα (9) σε αλλοδαπούς (12 άνδρες και 9 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 27.6 έτη. 

Εννιά νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

 Την ίδια ώρα η κατάσταση γίνεται πιο δραματική καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό. Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ώρες, έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι εννέα άνθρωποι, με τον Οκτώβριο να εξελίσσεται πλέον ως ο χειρότερος μήνας στη χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας.

 Συνολικά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταλήξει 85 συμπολίτες μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει φτάσει στους 479.

 Συγκεκριμένα:

 - Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.

 – Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

 – Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

 – Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.

 – Στην λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

 – Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπίειο Βούλας» και «Αλεξάνδρα»

 Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 479.