Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κοροναϊού στην Αττική με τον κ. Μαγιορκίνη να αναφέρει στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ότι τουλάχιστον 600 ασθενείς νοσηλεύονται με κοροναϊό.

 Ο καθηγητής σημείωσε ότι σε παγκόσμια κλίμακα το δεύτερο κύμα της επιδημίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, με τους νεκρούς παγκοσμίως να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο.

 Βασικό σημείο παραμένει ο έλεγχος της επιδημίας - μέσω των μέτρων προστασίας - μέχρι να υπάρξει εμβόλιο, δήλωσε, ενώ στόχος είναι η αποφυγή του lockdown. Πρόσθεσε πως «προτελευταίο μέτρο» είναι το κλείσιμο σχολείων.

 Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε, επίσης, πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει ανησυχητική, παρά τη σχετική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, τόνισε πως η Αττική συνεχίζει να παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας, καθώς παράγει τη μεγάλη πλειοψηφία των ημερήσιων κρουσμάτων.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε , ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο κύμα, ενώ η χρήση μάσκας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την μόλυνση.