Την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα και τον αριθμό των θανάτων από κοροναϊό στους οίκους ευγηρίας εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον Covid-19. Παράλληλα, μίλησε και για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική.

 Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και προανήγγειλε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Η τήρηση των μέτρων σημαίνει “όχι νέα μέτρα”, είπε με νόημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Παρασκευής.

 Από την πλευρά του κ. Χαρδαλιάς αφού κι αυτός χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση τονίζοντας ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να περιοριστούν το συντομότερο τα κρούσματα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως είμαστε μακριά από τοπικά lockdowns.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εστίασε ιδιαίτερα στα γηροκομεία, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετές εστίες διασποράς του κοροναϊού.

Με αφορμή και το γηροκομείο στο Μαρούσι όπου καταγράφηκαν μέχρι στιγμής 21 θετικά κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως «για να πετύχουμε τον στόχο μας λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, ειδικά στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων». Εξήγησε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελεγχθούν όλες οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Στη συνέχεια υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους των εν λόγω δομών:

 Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προσωπικού

Τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία

Αποφυγή ταξιδιού στο εξωτερικό

Περιορισμός σε κοινούς χώρους συνάθροισης

Αν έρθει εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε επαφή με κρούσμα επιβάλλεται θερμομέτρηση 2 φορές την ημέρα, ενημέρωση προϊσταμενου.

Επιπρόσθετα υπενθύμισε πως όλοι όσοι πρόκειται να παρουσιαστούν για την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας, υπογράμμισε πως θα υποβληθούν σε τεστ και παρέθεσε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν:

 7-10 Σεπτεμβρίου: Στρατός ξηράς

8-14 Σεπτεμβρίου: Αεροπορία

15-23 Σεπτεμβρίου: Ναυτικό